Hockeyettan: Värvningstider

Idag tänkte vi ta en titt på några övergångar i Hockeyettan som vi tidigare inte nämnt. 
 
William Svensson, Växjö J20 --> Borås
Hockeyettan brukar vara en bra liga för unga spelare som vill få ett första genombrott på seniornivå och nu hoppas Svensson att Borås är rätt klupp att göra det i. 20-åringen gjorde ett par inhopp redan förra säsongen men det är först nu som backen kommer göra sin första "riktiga" säsong i ligan. Har två helt okej säsonger i Växjös J20 bakom sig. 
 
Fredrik Engström, Forshaga --> Åmål 
Samtidigt som lag i ettan förstärker så försvinner även spelare, Forshaga har meddelat att det bara blev en säsong i klubben för Engström som nu tar steget ner i Hockeytvåan. 23-åringen noterades för sju poäng på 32 matcher den gångna säsongen men har tidigare producerat bra på en lite lägre nivå vilket gör att Åmål bör ha gjort en fin värvning. 
 
Pontus Johansson, Almtuna --> Boden 
Det här får ses som en relativt tung värvning. Boden får in en spelare som testat på spel i Hockeyallsvenskan och även om han inte riktigt lyckades slå sig in på allvar i Almtuna är Johansson en bra spelare. Det visade han inte minst senast han var i Hockeyettan, då han var en av Vimmerbys främsta spelare (2017-19). 
 
Johansson stod för tre poäng på 46 matcher i Almtuna den gångna säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
Jesper Emanuelsson, Mölndal --> Troja-Ljungby
Här har vi en väldigt intressant värvning. Troja får ses som ett storlag på den här nivån och därmed brukar man ha lite lättare att locka till sig spelare, man står ganska högt i kurs sett till de andra lagen i serien och det visar sig inte minst nu när man lyckats vinna dragkampen om en av Hockeytvåans största talnger. Emanuelsson kommer senast från en riktig succésäsong där han noterades för hela 59 poäng på 31 matcher och nu hoppas Troja att 19-åringen ska vara redo att ta nästa steg i sin karriär. 
 
Marcus Carlsson, Hammarby --> Haninge Anchors 
Hammarby har flera ganska tunga säsonger bakom sig och sakta men säkert börjar nyckelspelarna tacka för sig. För några dagar sedan stod det klart att lagkaptenen Marcus Carlsson lämnar "Bajen" för en återkomst till Haninge där han förväntas få en nyckelroll. 30-åringen var en av de viktigaste spelarna när klubben tog steget upp från division 2 till Hockeyettan och väl där fortsatte han att ha en viktig roll fram till flytten till Hammarby 2015. Kommer senast från en, ur ett personligt perspektiv, relativt lyckad säsong där han noterades för 25 poäng på 40 matcher. 
 
Tony Pappila, Kristianstad --> Hanhals 
Här kommer en värvning som åtminstone gör mig förvånad. Hanhals har knappast sin bästa säsong bakom sig men lyckas ändå få in en spelare som långt ifrån gjort bort sig på allsvensk nivå. Pappila kommer senast från en sejour i Kristianstad där han bland annat noterades för nio poäng på femton matcher under playoff och kval till Hockeyallsvenskan men 22-åringen har tidigare även spelat i klubbar som Västervik och IK Pantern. Lär få dra ett tungt lass i sitt nya lag. 
 
Anton Björkman, Lindlöven --> Hudiksvall
Hudiksvall fick aldrig chansen att slåss om allsvenska platser den här säsongen men man lär förmodligen spänna bågen även i fortsättningen. Hittills har klubben legat ganska lågt men för några dagar sedan presenterades Anton Björkman som det senaste nyförvärvet och där får man in en bra lagspelare som verkar ha vuxit ur kostymen i Lindlöven. Nu gäller det att 21-åringen kan ta för sig även i ett bättre lag där konkurrensen är betydligt hårdare. 
 
Vilken av de här spelarna tror du kommer vara bäst nästa säsong? 
 
 
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975