Hockeyettan: Ny seger för Karlskrona - närmar sig toppen

Det ex-allsvenska laget ser ut att ha hittat formen.

Att åka ur en division och börja om på ny kula är aldrig enkelt, de senaste åren har lag som Troja/Ljungby och Sundsvall lämnat Hockeyallsvenskan för att sedan få det ganska kämpigt och den här säsongen är det Karlskronas tur. Hittills har det dock gått relativt bra men gårdagens match hemma mot Tyringe inleddes på ett katastrofalt sätt, redan efter sex minuters spel ledde gästerna med 0-2 och KHK gick därför till pausvila med ett dystert utgångsläge.

Väl efter att ha tagit ett snack i omklädningsrummet (kanske med en del höjda röster) började laget att få fart på spelet och man fick till en reducering via Maksim Maltsev men trots det fick man inte till någon mer utdelning under andra perioden. Chanser saknades dock inte och i tredje perioden kunde inte gästerna stå emot längre, varsitt mål av bröderna Wahlgren vände på matchen och sedan rundade Alexis Binner av tillställningen med ytterligare två mål. Med 5-2 och tre nya poäng befäster KHK sin tredjeplats i den södra serien, nu bara två poäng bakom Troja/Ljungby.

Förra säsongen gick det ganska tungt för Karlskrona men under hösten har det sett lovande ut.

En av anledningarna till att det blev seger i gårdagens match var en fin insats av den nyss nämnda backen Alexis Binner och efter slutsignalen tog vi ett snack med 21-åringen för att se hur han såg på matchen.
Tycker vi ändå inleder rätt bra sen får dom ett mål och ett tur mål i powerplay när dem får en studs med sig. Konstigt andra period med mycket utvisningar sen stark tredje period där vi äntligen sätter våra lägen och skönt med tre poäng välförtjänt ändå tycker jag det var, säger backen till bloggen.