Hockeyettan: Landslagsmeriterad back till doldislaget

Det börjar - äntligen - hända saker i Skellefteås bidrag till Hockeyettan. 
 
Det sitter kanske några besvikna uppe i Skellfteå och tycka illa om det faktum att det sällan skrivs om SK Lejon här på bloggen, men det har faktiskt inte funnits så värst mycket att rapportera kring klubben de senaste månaderna. Lagbygget har förmodligen gått framåt lite i skymundan men man har inte direkt basunerat ut några nyheter som varit värda att skriva om. Förrän nu. 
 
Efter att ha tränat med laget en tid står det klart att ingen mindre än Fredrik Lindgren drar på sig den svartröda tröjan den kommande säsongen, klubben ska ha jobbat hårt för att få till en överenskommelse och tillslut tog 39-åringen beslutet att skriva på för Hockeyettanlaget. 
 
Det känns så klart fantastiskt att Lindgren är klar, han kommer att bidra med stor erfarenhet till vår i övrigt unga spelartrupp. Lindgren är en spelare som alltid är bra förberedd för träning och match och ställer höga krav på sin omgivning. Han är oerhört positionssäker och med en mycket stark skridskoåkning, skriver klubben på sin hemsida. 
 
 
Det här är naturligtvis en på många sätt fantastisk värvning och den är även överraskande, åtminstone för undertecknad. Lindgren valde att lägga skridskorna på hyllan våren 2019 och en comeback kändes ganska avlägsen med tanke på att Skellefteå varit laget i hans hjärta och där såg dörren ut att vara stängd, konkurrensen var helt enkelt för hård. 39-åringen från Arvidsjaur är därför förmodligen en smula ringrostig men får Lindgren bara upp farten kan han vara en stor tillgång för ett lag som ofta får spendera mycket tid i egen zon. 
 
Förutom alla säsonger i Skellefteå (det blev totalt 18 stycken) har Lindgren även hunnit med att spela i klubbar som Leksand och Färjestad. På meritlistan finns dubbla SM-guld, hela fem silver samt 17 landskamper med Tre Kronor. 
 
Det här blir inte första gången som SK Lejon gör en meriterad värvning. Ni minns kanske när Lindgrens tidigare lagkamrat från Skellefteå, Jimmie Ericsson, gjorde ett bejublat inhopp hösten 2017 för att sedan återvälda till stadens största lag. 
 
FAKTA: Fredrik Lindgren
Ålder: 39 år
Längd/Vikt: 180cm/87kg
Position: back
Moderklubb: IFK Arvidsjaur
Statistik 19/20: Spelade inte
Meriter: 17 A-landskamper, 2 SM-Guld, 5 SM-Silver, 566 SHL-matcher, 293 Hockeyallsvenska matcher. 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!