Hockeyettan: Stjärnskott klara för Östersund

Laget vid Storsjöns strand har slagit på den berömda värvningstrumman. 
 
För några år sedan var Östersund verkligen i ropet, klubben satsade på att värva in flera rutinerade spelare samtidigt som en toppmodern arena byggdes. Den gången lyckades man inte motsvara de högt ställda förväntningarna men inför säsongen 20/21 snackas det ovanligt lite om klubben. Fram tills nu. 
 
Under gårdagen presenterade Östersund inte mindre än två värvningar, in kommer kanadensarna James Hamblin och Ben Hawerchuk där den senare skrivit på ett kontrakt över säsongen medan Hamblin lånas in. 
- Det skulle aldrig hända om det inte var för läget i världen just nu. Han kommer självklart att bidra med spetskvaliteter på match, men även fast han är ung så tror jag att de andra grabbarna i laget kommer kunna lära sig en del av att se honom i träning varje dag. Han ska vara nästa nivå helt enkelt och någon att sträva efter att ta rygg på. När det gäller Ben så passar han perfekt i den profil vi har sökt. Han är ung och vill utvecklas, åker mycket skridskor, jobbar hårt åt båda håll och har även en offensiv uppsida med att han är stark på puck och tar pucken mot mål, säger sportchefen Per Tagesson till klubbens hemsida. 
 
Hamblin hoppas komma ett steg närmare NHL under den kommande säsongen. 
 
När det gäller Hawerchuk har de stora medierna fokuserat på att forwarden är son till NHL-legendaren Dale Hawerchuk som tragiskt gick bort tidigare under sommaren men vi får inte glömma bort att 22-åringen från Ontario faktiskt är en lovande spelare som kommer till Jämtland med fina meriter i bagaget. Den gångna säsongen inleddes i ECHL men det blev även spel i den kanadensiska universitetsligan där han gjorde bra ifrån sig. Tidigare har Hawerchuk även gjort flera fina säsonger i juniorligan OHL där han spenderade totalt fem vintrar i klassiska Barrie Colts. 
 
Trots att Ben är en lovande spelare som har goda chanser att lyckas i Hockeyettan känns Hamblin som snäppet värre. 21-åringen kommer senast från en riktigt stark säsong i WHL-laget Medicine Hat Tigers där det blev hela 92 poäng på 63 matcher vilket resulterade i att Bakerfield Condors skrev ett tvåårskontrakt med forwarden. Klubben, som är farmarlag till Washington Capitals, är precis som alla andra nordamerikanska lag på ett eller annat sätt drabbade av Coronaviruset och det är just därför som Hamblin lånas ut till Östersund. 
 
Det här är givetvis två fina värvningar som förhoppningsvis ska ge lite extra spets lagom till seriepremiären mot Teg som går av stapeln nästa lördag. Med tanke på att laget faktiskt tog hem seriesegern förra säsongen lär förväntningarna vara ganska höga inför det som väntar och på pappret har Östersund ett tillräckligt bra lag för att vara med högt i tabellen. Det återstår att se hur högt. 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun sports som är bloggens samarbetspartner. Vill du också stötta bloggen och samtidigt synas för tusentals läsare varje månad? Skicka ett meddelande till vår facebooksida så löser vi det!