Hockeyettan: Inför dagens kvalmatcher

I eftermiddag står mer än poäng på spel när Hockeyettans södra kvalserie ska rundas av. 
 
Borås - Tranås 
Med tanke på utgångsläget är det Tranås som har fått den mest gynnsamma lottningen, idag ska man möta ett redan degraderat Borås som egentligen inte har någonting att spela för - inte ens chansen att få avsluta säsongen med en vinst inför sin hemmapublik (eftersom det är tomma läktare som gäller). Det talar naturligtvis för att Tranås tar hem segern och tre poäng skulle göra att de svartgula spelar i Hockeyettan även till hösten. Allt annat vore naturligtvis ett gigantiskt fiasko med tanke på att det fanns lite allsvenska drömmar inför säsongen. 
 
Senast lagen möttes var den kvalets premiäromgång, då bjöd Borås på bra spel och hade poäng inom räckhåll men i tredje perioden satte Jacob Olbing 2-1 vilket säkrade tre väldigt viktiga poäng till Tranås. 
 
Tyringe - KRIF 
Samtidigt som Tranås har allt i egna händer väntar ett minst sagt ångestfyllt möte lite längre söderut när serieledaren Tyringe bjuder in trean KRIF till kamp. Att vara serieledare är naturligtvis alltid bra men man är på samma poäng som dagens motståndare, det är bara +/- statistiken som skiljer lagen åt. Under inledningen av kvalet var KRIF i gungning och ett tag såg man ut att spela bort sig själva men nu lever fortsatt chansen att få spela i Hockeyettan även nästa säsong. 
 
Tyringe har varit kvalets jämnaste lag hittills men i förra omgången föll man borta mot Tranås (3-5) och nu har man plötsligt mer press på sig. Vi ska dock inte säga något annat än att KRIF är laget som haft högst förväntningar på sig den här säsongen, bara att missa Allettan sågs som en missräkning. 
 
TABELLEN INFÖR DAGENS MATCHER
1. Tyringe, 9 poäng (+4)
2. Tranås, 9 poäng (+3)
----------------------------------------
3. KRIF, 9 poäng (0)
4. Borås, 3 poäng 
 
Hur tror du det går i dagens matcher? 
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON