Hockeyettan: Inför kvällens matcher

Ikväll kan fyra lag bli klara för den allsvenska kvalserien. 
 
Boden - Mariestad 
Vem trodde, med handen på hjärtat, egentligen att Mariestad skulle vinna det första mötet mellan lagen? Inte jag iallafall. De rödblågula visade dock på väldigt fin moral och var kloka nog att inse vilken typ av spel som skulle bli den vägvinnande, det kändes som att defensiven fick stort fokus och att ha en formtoppad målvakt mellan stolparna hjälpte naturligtvis också. 
 
Inför kvällens match är det stor press på Boden, laget var relativt topptippade inför säsongen och insatserna i Allettan var minst sagt imponerande. Klubben verkar ha som mål att ta sig till Hockeyallsvenskan och då vore det naturligtvis en rejäl missräkning att åka ut i kvartsfinal. 
 
Nybro - Visby/Roma 
Samtidigt som Boden har pressen att vinna på hemmaplan för att hålla säsongen vid liv så är läget mer gynnsamt för Nybro, laget vann första mötet mot Visby/Roma och kan därmed säkra en plats till kvalserien (som något ologiskt är nästa steg efter kvartsfinalerna). Jag hade faktiskt trott att mötet ute på Gotland skulle bli lite tätare än det blev, Vikings skötte det hela på ett väldigt bra sätt och nu känns det verkligen som att man är redo att avgöra redan ikväll. Allt annat vore faktiskt en liten skräll. 
 
Adam Persson har visat fin form under slutspelet.
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv) 
 
Hudiksvall - Östersund 
Om mötet på Gotland inte blev så hett, så var det betydligt jämnare uppe i Jämtland där Östersund tog hem första ronden mot Östersund. Avgörandet kom med mindre än fyra minuter kvar av matchen och visade att det egentligen inte skiljer så mycket mellan lagen. I Allettan var Hudiksvall visserligen snäppet bättre (åtta poäng och tre placeringar) men rent spelmässigt känns det som marginalerna är mindre. 
 
Snackisen inför kvällens match har utan tvekan varit det faktum att Hudiksvall gått miste om fördelen att spela på hemmaplan, Glysishallen är stängd för säsongen och istället är det Söderhamn som är spelort. Det är naturligtvis långt ifrån positivt för Hudiksvall, som annars brukar vara väldigt starka i sin egna "borg". En annan snackis är att Hudiksvall får klara sig utan Jesper Wiberg, målkungen skadade sig i senaste matchen och resten av säsongen verkar vara utom allt hopp för 23-åringen som ryktats ha allsvenska blickar på sig. 
 
Vimmerby - Troja/Ljungby 
Troja stod för en riktigt stark insats i lagens första möte och har nu chansen att spela bort Vimmerby i tigerkulan, men då kommer det krävas en minst lika bra prestation. Känslan är att det varit en hel del psykningar mellan lagen och det är mycket möjligt att det kommer synas ute på isen ikväll. Risken finns även att det syns i utvisningsstatistiken. 
 
Sett till insatserna i Allettan så BORDE Vimmerby vara det bättre av lagen, men som alla vet är det här och nu som avgör den här matchserien - inte något som redan skett. Det vi dock kan ta med oss från det förflutna är att Vimmerby rundade av Allettan med en fin 5-3 seger hemma mot just kvällens motståndare. Vi får se om historien upprepar sig. 
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON