Hockeyettan: Läget i åttondelsfinalerna

Hockeyettans åttondelsfinaler rullar vidare och igår blev flera lag klara för nästa omgång.  
 
VIDARE TILL KVARTSFINAL 
Mariestad 
Om Nybro var en given förhandsfavorit så var Mariestad betydligt mer nedsnackat (bland annat av undertecknad), men laget lyckades med bedriften att spela bort succélaget HC Dalen  - dessutom i två raka matcher. Båda mötena var riktigt täta historier och i en rättvis värld hade det nog lika gärna kunnat stå 1-1 i matcher, men BOIS hade marginalerna på sin sida och en stor del i framgången är nog att Tobias Sandberg vann målvaktskampen mot Oscar Malm.
 
Tobias Sandberg hade en nyckelroll i Mariestads avancemang 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv) 
 
 
Nybro 
Var en av åttondelarnas största förhandsfavoriter och lyckades stå pall för trycket. Inledde matchserien mot Borlänge på ett bra sätt genom att vinna med 6-4 på bortaplan och i gårdagens retur var det aldrig något snack. Vikings vann med hela 8-2 och går därmed vidare till kvarten utan några större problem. Laget har återigen visat att man är att räkna med den här säsongen. Vi lyfter lite extra på hatten för Robin Johansson som stod för 31 räddningar igår, utan hans storspel mellan stolparna hade matchen slutat annorlunda. 
 
Vimmerby 
Gick in en ganska oviss matchserie mot ett formstarkt Mörrum, men skulle visa sig ta sig an den utmaningen på ett väldigt bra sätt. I första mötet blev det vinst efter att Todd Winder gjort matchens enda mål och i gårdagens retur blev det på nytt seger med uddamålet efter att samme Winder först gjort tre mål för att sedan skjuta hem vinsten med ett fjärde mål i förlängningen. Där kan vi snacka om en formstark spelare - men varför snacka OM honom när man kan snacka MED honom? 

- Det var en speciell känsla att göra fyra mål, men det hade inte hänt utan mina lagkamrater. Dem spelade väldigt bra vilket ledde till flera målchanser. Om vi talar om matchen så blev den jämnare än vi hade hoppats, måste ge credit till Mörrum, men vi är glada att ha tagit oss till nästa runda, säger matchvinnare till bloggen. 
 
Troja/Ljungby 
Jag trodde att Troja skulle lyckas ta sig förbi Teg men förutspådde tre matcher, så att ta hem två raka får ses som en imponerande bedrift. Inte minst med tanke på hur ojämn säsongen varit hittills. De rödvita visade klass direkt genom att vinna första mötet med hela 7-1 och i returen uppe i norr stod laget för en mer eller mindre perfekt bortamatch. En tät defensiv borgade för seger och nu verkar det som att Wictor Ragnewall hittat formen mellan stolparna. Det blir viktigt inför fortsättningen. 
 
Säsongen fortsätter för Troja-Ljungby
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv) 
 
Samtidigt som fyra lag kan blicka fram mot kvartsfinalerna så finns det fortfarande en hel del lag som behöver kämpa för att nå dit. Inte minst storfavoriten Boden, som visserligen vann igår men som bara har 1-1 i matcher mot Kalix. Den matchserien trodde nog de flesta skulle sluta 2-0 till det topptippade laget. Även Östersund har en hel del bekymmer, i första mötet mot Huddinge blev det seger med hela 6-0 men i gårdagens retur föll man med uddamålet efter att Christian Blomqvist avgjort i slutskedet. Nu väntar en riktig nervpärs där dagens tillställning i Björkängshallen betyder slutet för ett uppsnackat lag - för det kan man väl säga att både Huddinge och Östersund är? 
 
I de värmländska skogarna fortsätter kampen efter att Visby/Roma lyckats kvittera matchserien mot Forshaga och där lär det bli en hel del spänning. Inte minst eftersom hemmalaget såg så starka ut när man var ute på Gotland, men igår fick man kämpa betydligt mer, kanske främst för målvakten David Söderberg som fick hela 57 skott emot sig. 
 
Uppe i Hudiksvall är det också dags för en tredje akt när hemmalaget bjuder in Piteå till ny kamp. Supporterskaran var missnöjda med lagets första insats men igår stod Hudik för ett bra spel och kommer man upp på en liknande nivå idag så kan det mycket väl bli avancemang till nästa runda. Något som skulle innebära en rejäl missräkning för Piteå, som alltid siktar på att nå långt. 
 
Samtidigt som kvartsfinalerna rullar vidare kan vi konstatera att slutat på sämsta möjliga sätt för Sollentuna, gårdagens förlust mot Segeltorp blev en dyster avslutning och innebär att man åker ur Hockeyettan. Samma sak gäller Borås, som föll mot KRIF och som har ett hopplöst läge inför den avslutande omgången. I det laget finns det en hel del bra spelare som måste fundera på om karriären ska fortsätta i Hockeytvåan eller om man ska se sig om efter en ny klubb. 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON