Hudiksvall till kvalserien - efter ett riktigt drama

Nu står det klart vilka fyra lag som ska göra upp om en plats till Hockeyallsvenskan.

Matchserien mellan Hudiksvall och Östersund tippades bli en jämn historia och det var precis vad det blev. Den första ronden vanns av Östersund som gjorde en fin insats på hemmaplan men under fredagen åkte laget på en tung förlust (1-5) och igår sattes man också under press. Starten var dock precis i deras smak, redan efter knappt tre minuters spel kunde Linus Rotbakken ge gästerna ledningen och den behöll man perioden ut.

I andra perioden kvitterade Hudiksvall genom Andreas Söderberg och han skulle komma att få en viktig roll i resten av matchen, efter målet assisterade backen till 2-1 och en bit in i den tredje (!) förlängningsperioden hittade han fram till Christoffer Jansson som kunde sätta pucken som skickar laget till den allsvenska kvalserien.

Henrik Marklund spås få en nyckelroll i kvalserien.

Matchens stora snackis blev egentligen något som hände strax efter slutsignalen när gästernas Lucas Sandström flög in i Hudiksvalls bås för att veva mot en av spelarna i hemmalaget, det gick så vilt till att Hudiksvallstränaren Magnus Nilsson fick agera ordningsvakt för att lugna ned situationen. Bestraffningen blev givetvis ett matchstraff och gör nog knappast att förlusten känns bättre. Oavsett hur besviken man är så gäller det att ta en förlust på ett värdigt sätt. Något som Sandström ändå verkar tycka att han gjorde.
Att stå och håna och gestikulera mot ett lag som precis har förlorat efter en lång matchserie tolererar jag inte. Det är egentligen allt jag har att säga, jag måste stå upp för mina lagkamrater, säger forwarden till Sportbladet.

MATCHFAKTA
Hudiksvall - Östersund: 3-2 (0-1,2-1,0-0,0-0,0-0,1-0)
0-1, Linus Rotbakken (Grenholm, Olsson)
1-1, Andreas Söderberg (Byström Johansson, Marklund)
2-1, Hannes Lindström (Jansson, Söderberg)
2-2, Elias Bjuhr (Kivilahti, Rotbakken)
3-2, Christoffer Jansson (Söderberg, Marklund)
Skott: 53-29
Utvisningsminuter: 6-33
Publik: 0 (Helsingehus hockeyarena)

Samtidigt som Hudiksvall och Östersund fortfarande gjorde upp om den sista platsen till kvalserien lyckades Troja-Ljungby besegra Vimmerby på bortaplan och säkra sin biljett till kvalet. Där kom avgörandet en bit in i tredje perioden när Karl Olovsson satte 3-4 men stor matchvinnare blev Kevin Karlsson som gjorde de övriga tre målen för de rödvita som nu ska ge sig in i sitt tredje kval sedan 2016. Där finns en del rutin som kan visa sig värdefull..

Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON