Hockeyettan: Summering av gårdagens matcher

En av gårdagens mest oväntade resultat fick vi se i klassiska Billingehov där hemmalaget Skövde hade en riktigt tung kväll. Gästerna från laxriket, Mörrum, stod för en minst sagt fin match där man lyckades få utdelning på det mesta och när slutsignalen ljöd stod det 1-9 på resultattavlan efter att man gjort fyra mål redan i första perioden. 
 
Det blev en annorlunda tillställning och det var längesen jag spelade en match som drog iväg som idag. Tycker vi var klart bättre under hela matchen, även om det egentligen snarare var en 5-1 match än 9-1. Men ibland studsar puckarna rätt och idag var fallet så vid flertal tilfällen. Nu njuter vi av mackstopp och nödraketer, sedan laddar vi om för lördagens match, säger backen Andreas Anarp till bloggen efter matchen. 
 
 Huddinge tycks ha hittat formen igen 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv) 
 
Tidigare under Allettan och man, eller åtminstone jag, varit lite fundersam på hur lag som Troja/Ljungby och Huddinge egentligen har det med formen. Igår svarade båda lagen genom att vinna sina matcher, talangfabriken besegrade Nybro med 4-2 och Troja stod för en fin insats när Mariestad fick stryk med 1-3 på hemmaplan. Trots förlusten ska BOIS inte deppa alltför mycket, man har fortfarande ett gynnsamt spelschema som gör att man kan ta igen förlorade poäng. 
 
Längre norrut gick det mesta som förväntat, Östersund tog hem segern i bortamötet mot Teg efter att nyförvärvet Brett Boeing (inte roligt att ha det efternamnet i dessa tider) noterats för både mål och assist. Forshaga imponerade i sin senaste match och igår visade man att formen fortfarande är vid liv, det blev vinst med 5-3 hemma mot Enköping och laget visade även på fin moral genom att vända 1-2 till seger. 
 
Den södra Allettanserien toppas av Vimmerby och igår visade man varför. Det blev seger med hela 7-2 borta mot Visby/Roma efter att Tomas Rydén gjort en strålande insats mellan stolparna och i offensiven visade Johan Schreiber att han varit en lyckad förstärkning. Få har pratat om tigrarna under säsongen men nu på slutet har man verkligen visat sin potential och det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT I HOCKEYETTAN
Allettan norra 
Teg - Östersund: 1-3
Forshaga - Enköping: 5-3
Borlänge - Hanviken: 6-1 
Allettan södra
Visby/Roma - Vimmerby: 2-7
Huddinge - Nybro: 4-2
Skövde - Mörrum: 1-9
Mariestad - Troja/Ljungby: 1-3
Karlskrona - HC Dalen: 2-3 (straffar)
Norra fortsättningsserien 
Vännäs - SK Lejon: 2-1
Östra fortsättningsserien
Strömsbro - Vallentuna: 4-6
Segeltorp - Nyköping: 4-5
Västra fortsättningsserien 
Lindlöven - Malung: 3-4 (straffar)
Köping - Surahammar: 0-3
Grums - Kumla: 1-3
 
 
 
 
Vill du vara med och stötta bloggen och på samma gång få större inflytande på vad vi ska skriva om? Besök vår patreonsida och läs mer, varje bidrag är både välkommet och uppskattat - För ungefär 25 kronor/månad skulle ni göra det möjligt för mig att lägga mer tid på bloggen och därmed erbjuda er en bättre produkt, med mer fokus på laget du hejar på. -  PATREON