Hockeyettan: Kvällens 5 höjdare i Allettorna

Ikväll bjuder det på en hel rad intressanta matcher i Hockeyettan - här är fem höjdare från de båda Allettorna! 
 
VISBY/ROMA - KARLSKRONA 
Inför Allettan skulle jag inte säga att ett möte mellan Visby/Roma och Karlskrona vore högintressant, men med tanke på hur lagen inlett serien finns det nog anledning att kasta ett getöga ut mot Gotland. Hemmalaget snackades ner en smula på förhand (bland annat av undertecknad) men har inlett övertygande och kommer senast från en kross borta mot Mariestad, den matchen vann man med hela 6-0. 
 
Även Karlskrona har gjort ganska bra ifrån sig på sistone, för ett par dagar sedan besegrades Vimmerby med 4-2 och formkurvan ser ut att peka uppåt för blekingelaget. Här tycker jag vi ska hålla ett extra öga på KHK-spelaren Linus Pettersson som inlett Allettan med att göra sex poäng på fyra matcher. 
Oddsen hos Coolbet: 2.25 (Visby/Roma) - 2.40 (Karlskrona)
 
 
 
FORSHAGA - HUDIKSVALL 
Uppe i Värmland får vi se två lag utan några större krav på sig göra upp om poäng. Visst, det finns säkert en hel del som tycker att Hudiksvall ska nå jättelångt den här säsongen men jag tycker faktiskt att man borde tona ner förväntningarna en smula. Vi ska dock lägga på minnet att man inlett Allettan på ett lovande sätt, inför kvällens match är man obesegrade och ligger tvåa - bara Östersund är bättre. 
 
Även Forshaga har gjort bra ifrån sig hittills, laget kommer senast från en tuff match uppe i Piteå där man lyckades knipa en poäng och i sin senaste hemmamatch höll man jämna steg med Östersund. På pappret känns det här som en ganska öppen historia där inget av lagen kan iklä sig rollen som tydlig favorit. Ska vi säga delad pott? 
Oddsen hos Coolbet: 2.75 (Forshaga) - 2.20 (Hudiksvall)
 
 
 
HUDDINGE - TROJA/LJUNGBY 
Här snackar vi tungviktsmöte. Både Huddinge och Troja gick in i Allettan med höga förväntningar på sig och hittills får man nog säga att talangfabriken lyckats bäst. Laget kommer senast från seger hemma mot Skövde (7-4) medan Troja fick nöja sig med två poäng hemma mot Mörrum efter att Noa Lindqvist-Muci avgjort straffläggningen. 
 
En hel del sätter gästerna som allsvensk kandidat men då måste man höja sig ett par snäpp, efter de fyra inledande omgångarna är laget bara sjua men alla vet hur bra man kan spela och det är bara två poäng upp till andraplatsen - som Huddinge lagt beslag på. Jag skulle nog sätta hemmalaget Huddinge som knapp favorit i kvällens match. 
Oddsen hos Coolbet: 2.22 (Huddinge) - 2.45 (Troja)
 
 
Troja/Ljungby har fått en medioker start på Allettan. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
SKÖVDE - MARIESTAD 
I Billingehov vankas det rivalmöte mellan två av Hockeyettans färgstarkaste lag och kvällens match blir extra viktig med tanke på att varken Skövde eller Mariestad fått en drömstart på Allettan. Hemmalaget har tre raka förluster bakom sig medan BOIS visserligen tagit fyra poäng, men senast kommer från en tung förlust (0-6) hemma mot Visby/Roma. 
 
Förutom att det är ett möte mellan två rivaler så blir det även ett möte mellan två av Hockeyettans skickligaste backar, hemmalagets Adam Thilander mot gästernas Tobias Björklund. Där har vi två herrar som utan problem skulle kunna spela i Hockeyallsvenskan, om man fick rätt omgivning och rätt roll. Här är en seger för Skövde mer eller mindre nödvändigt medan Mariestad skulle kunna hänga med hyfsat bra även om det "bara" blev en poäng. Fast seger är naturligtvis att föredra när man möter grannklubben som man hyser en hatkärlek till. 
Oddsen hos Coolbet: 2.48 (Skövde) - 2.20 (Mariestad)
 
 
 
BORLÄNGE - ÖSTERSUND 
Vi rundar av med ett möte mellan två lag i den norra serien som haft två helt olika inledningar på Allettan. Östersund har gått som tåget och har tre segrar som gör att man toppar tabellen, medan Borlänge bara hunnit spela en match och i den blev det en tung förlust hemma mot Hudiksvall (1-4). På pappret känns gästerna som det starkare av lagen men vi ska lägga på minnet att man tappat poängkungen James Hamblin som flyttat tillbaka till AHL-laget Bakersfield Condors. 
 
Trots det får Östersund ses som favoriter men man vet aldrig vad Borlänge kan ställa till med, vaknar Markus Persson på rätt sida är ingenting omöjligt. 
Odden hos Coolbet: 2.22 (Borlänge) - 2.45 (Östersund)  
 
Hur tror du det går i kvällens matcher? 
 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!