Hockeyettans Allstar team - östra serien

Det är hög tid att utse östra seriens Allstar-team. 
 
MÅLVAKTER 
Daniel Fahlström (Nyköping)
Anton Malmborg (Visby/Roma)
Kommentar: Här har vi valt två namn som inte håller till i något av lagen som var med i den absoluta toppstriden av grundserien, men som hade bärande roller i sina respektive lag. Visby/Romas offensiv var långt ifrån glimrande och därför var det extra viktigt att Malmborg storspelade mellan stolparna. Samma sak gällde i Nyköping som bara blev åtta men utan Fahlström hade den placeringen varit ännu sämre. Med en räddningsprocent på blev han trea i målvaktsligan och då ska vi ta med i beräkningen att han spelade klart flest matcher, 25-åringen var faktiskt den enda målvakt i serien som noterades för mer än tusen minuter ute på isen.  
 
BACKAR 
Wilmer Lindblad (Enköping)
Kim Lennhammer (Huddinge)
Simon Wassberg (Huddinge)
Erik Palm (Visby/Roma)
Andreas Söderberg (Hudiksvall)
Robin Nilsson (Enköping)
Pelle Carlsson (Hanviken) 
Alexander Svensson (Huddinge) 
Kommentar: Här har vi en uppsättning med backar som skulle klara sig bra även på allsvensk nivå, åtminstone i offensiv zon. Faktum är att merparten har briljerat mer offensivt och defensivt, något som ofta definerar en spelare som tar plats i ett Allstar-lag. Ska man lyfta fram någon enskild spelare lite extra faller valet på Simon Wassberg som verkligen tagit för sig under sin första säsong på seniornivå. Tycker även att en Wilmer Lindblad tagit stora steg framåt och i Hudiksvall har Andreas Söderberg haft en nyckelroll, av samtliga backar här känns han som den viktigaste för sitt lag. 
 
Ingen back gjorde fler poäng i grundserien än Huddinges Kim Lennhammer, 28 stycken. 
Foto: Johnny Anderson 
 
 
FORWARDS
Stefan Söder (Vallentuna)
Johan Eriksson (Strömsbro)
Oskar Ahlholm (Segeltorp)
Joakim Axman (Strömsbro)
Björn Jonason (Huddinge)
Alex Ek (Vallentuna, Visby/Roma)
Felix Liljegren (Hanviken)
Viktor Ehn (Strömsbro)
Daniel Andersson (Enköping)
Joakim Hälleström (Huddinge)
Victor Andersson (Vallentuna)
Jesper Wiberg (Hudiksvall) 
Kommentar: Även på forwardssidan hittar vi flertalet spelare som inte skulle göra bort sig i en bättre liga än Hockeyettan. Här kan vi notera att även om Strömsbro missade Allettan så hade laget en tillräckligt bra offensiv för att få med inte mindre än tre spelare, firma Ehn/Axman/Eriksson har varit för bra för att peta. 
 
Här finns en härlig blandning av rutinerade poängkungar i stil med Björn Jonason och Stefan Söder, men även några spelare som kan räknas som "doldisar" i sammanhanget. Jag tänker kanske främst på Felix Liljegren som redan hunnit gjort tretton fler mål än under hela förra säsongen, 28-åringens fina form har utan tvekan varit avgörande i Hanvikens succé under hösten. Avslutningsvis vill jag även lyfta fram Jesper Wiberg lite extra, han ser ut att gå mot sin bästa säsong hittills i karriären och måste hålla samma klass även i fortsättningen om Hudiksvall ska bli att räkna med i Allettan. 
 
 
Det är väldigt svårt att plocka ut ett visst antal spelare, oftast hamnar någon mellan stolarna och därför vore det väldigt intressant att höra om det finns någon som du tycker är värd en plats i det här laget. Det vore även roligt om ni som inte redan följer oss på twitter tar en titt där, vi närmar oss 600 följare. Stort tack för det! 
 
 
 
Vi rundar med att tacka vår samarbetspartner Coolbet som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!