Meriterad spelare till Hockeyettan

Hockeyettanlaget förstärker offensiven med en meriterad spelare. 
 
Alla är nog mer eller mindre överens om att Tranås gjorde en väldigt svag insats förra säsongen. För ungefär ett år sedan snackades det om att klubben kanske skulle kunna vara med och utmana om en allsvensk plats, men istället slutade det med att man tvingades kvala för att behålla sin status som Hockeyettanlag. 
 
Nu blickar klubben framåt och under gårdagen gick de ut med en värvning som visar att man spänner bågen inför den kommande säsongen. Senast in i lagbygget är nämligen forwarden Niko Kivelä, som spelat drygt hundra matcher i den finska högstaligan. 
 
Niko blir en toppspelare för oss, då han kommer att leda sin femma/laget och producera poäng. Han är en bra skridskoåkare, stor, stark, och har ett bra skott. Han kommer bli en sevärdhet i vinter. Det känns riktigt kul att vi lyckades sy ihop detta och han blir en viktig pusselbit i lagbygget, säger klubbchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida. 
 
Foto: Shaun Duncan
 
Det är inte första gången som en spelare med förflutet i Finlands motsvarighet till SHL kommer till Hockeyettan, men det som gör den här värvningen speciell är att Kivelä faktiskt spelade där så sent som i våras. 26-åringen gjorde debut i ligan säsongen 16/17 och sedan dess har forwarden noterats för 117 matcher där. Den gångna säsongen spenderades i Ässät där han stod för åtta poäng på 38 matcher men vi kan nog räkna med att Tranås hoppas på betydligt fler poäng i vinter. 
 
Tittar vi lite närmare på statistiken så har Kivelä producerat en hel del mål i Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan och känslan är att det borde kunna bli just det som han ska bidra med i Tranås. Man kan fråga sig varför en så pass meriterad spelare väljer spel i Hockeyettan men vanligtvis brukar det bero på något socialt, så är det iallafall oftast när en meriterad SHL-spelare tagit klivet till den här nivån. 
 
FAKTA: Niko Kivelä
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 185cm/86kg
Position: forward
Moderklubb: Jokerit
Statistik 20/21: 38 matcher, 8 poäng (8+8), 18 utvisningsminuter (Ässät, Liiga)
Meriter: 6 juniorlandskamper, 117 matcher i SM-Liiga, 82 matcher i Mestis, Finsk U16-mästare